Sarıkaya Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Sarıkaya Ziraat Odası > Haberler > ZİRAAT ODASI OLARAK ŞÜKÜR YEMEĞİ ORGANİZE ETTİK

ZİRAAT ODASI OLARAK ŞÜKÜR YEMEĞİ ORGANİZE ETTİK

Sarıkaya Ziraat Odası Başkanlığı son zamanlarda ilçedeki yağışların iyi gitmesinden dolayı ‘şükür yemeği’ verdi.

Yemeğe, ilçe halkı ve köylerden çok sayıda vatandaş katıldı ve İlçe Müftüsü Necmettin Kayar, bir dua yaptı.

Sarıkaya Ziraat Odası Başkanı Şevki Güngör, gazetemize yaptığı açıklamada, son zamanlarda ilçede yağışların bereketli geçtiğini ifade ederek bu durumun kendilerini ve çiftçileri memnun ettiğini aktardı.

Bir ay öncesinde ekili alanların sıkıntılı olduğunu ve bu yağmurlarla bu sorunun tamamına yakının ortadan kalktığını söyleyen Güngör, bu yağışlar vesilesi ile çiftçilere ve vatandaşlara böyle bir yemek ikramında bulunmak istediklerini ve bu yemekle beraber şükür duası yaptıklarını dile getirdi. Güngör özellikle miniklerin bu yemeğe katılmalarından dolayı memnun oldu. güngör çocukların duaları daha makbul olur dedi.

Yağmurların çiftçileri memnun ettiğini anlatan Güngör, “Rabbimize çok şükür olsun. Son bir ayda çok güzel yağmurlar yağdı. Ekili alanlardaki mahsuller yağmura doydu ve çok faydalı oldu. Biz de Allah’ımıza şükrümüzü ifade etmek için sayın müftümüzle beraber dualar ettik. Çiftçilerimize ve vatandaşlarımıza da yemek ikramında bulunarak bir arada bulunduk. Allah ürünlerimizin bereketini artırsın, doğal afetlerden bizi korusun.” görüşlerine yer verdi.